studentmamman.se

De flesta studenter har det knapert ekonomiskt. Studiebidraget ska räcka till kurslitteratur, mat, kläder, nöjen och annat. Att köpa hudvård är kanske därför inte högsta prioritet för studenter, men det är viktigt att sköta om huden även som student. Genom att satsa på prisvärda märken samt handla hudvård online kan du spara mycket pengar. Här hittar du de bästa hudvårdstipsen för studenter.

 

Handla online för bästa priser

 

Klicka hem hudvård på nätet om du vill spara pengar. Hos den välsorterade webbutiken Hudoteket hittar du många kända hudvårdsmärken som davines till bra priser. Här kan du bland annat köpa Clarins, Filorga och Dermalogica. Här hittar du även märken inom K-beauty, exempelvis prisvärda och omåttligt populära Klairs. En stor fördel med Hudoteket är att de ofta har spännande kampanjer där kunderna får olika gåvor och rabatter när de handlar. På så sätt kan du spara mycket pengar genom att hålla utkik efter när just ditt favoritmärke är en del av en kampanj. Ytterligare en fördel är att du som kund kan få en digital kostnadsfri konsultation av Hudotekets hudterapeuter. Du svarar på ett par frågor och får sedan en skräddarsydd produktrekommendation för just din hudtyp och dina hudproblem. Klicka på ”hudanalys” på Hudotekets hemsida för att komma igång, alternativt chatta med deras kundservice i livechatten. Det finns många smarta digitala lösningar för studenter och att handla hudvård online går hand i hand med dessa.

Satsa på några få produkter

Studentekonomin kanske begränsar hur många hudvårdsprodukter du kan ha i badrumsskåpet. I så fall bör du satsa på några få nyckelprodukter som utgör basen i din hudvårdsrutin. Några produkter som alltid bör finnas i en rutin är följande:

  • Rengöring.
  • Återfuktande kräm.
  • Solskydd (dagtid).

Utöver ovanstående steg kan du även lägga till en toner om du har torr hy och ett serum om du vill åtgärda specifika hudproblem, exempelvis torrhet, glåmighet, pigmenteringar eller fina linjer.

Rengöringen är grunden i rutinen. Du kan med fördel rengöra huden både morgon och kväll. På morgonen tvättar du bort nattens slaggprodukter och gör huden mer mottaglig för efterföljande produkter. På kvällen tvättar rengöringen bort smuts från dagen samt eventuellt smink. Välj alltid en rengöring som är anpassad efter din hudtyp, exempelvis torr, normal eller fet hy.

Huden behöver fukt och därför bör en återfuktande kräm finnas i alla badrumsskåp – även studentens. En kräm ger huden fukt och näring och låser in produkter som applicerats på huden tidigare, exempelvis en toner och serum. Krämen är vanligtvis det sista steget i rutinen på kvällen och det näst sista på dagen.

Solskydd är det sista steget i rutinen på dagen. Det är alltid viktigt att använda hög solskyddsfaktor, men under sommarhalvåret är det extra viktigt eftersom att UV-strålningen är starkare. Det finns många bra solkrämer på Hudoteket som är anpassade för olika hudtyper. Där hittar du även solkräm som passar under smink.