studentmamman.se

Det är mer regel än undantag att studietiden är en relativt knaper period i livet sett ur ekonomisk synpunkt. Beroende på vilken typ av studier du genomför har du olika mycket tid kvar om dagarna att ägna dig åt annat. Att starta företag kan vara en utmärkt idé för att få en extrainkomst, under förutsättning att du har både driv och passion för din företagsidé.

 

Första steget mot framtiden

Märker du att du ofta har tid för något utöver dina studier, och samtidigt har en idé som är svår att sluta tänka på, kan det här vara precis rätt tid för dig att starta eget. Du måste kunna bolla både studier och företagandet utan att det blir för stressigt för dig, men brinner du för något har du alla möjligheter att lyckas. Beroende på vad du har för företagsidé kan ibland ett förmånligt företaglån hos Fakturino vara den bästa starten; självklart under förutsättning att du känner dig trygg med att kunna betala tillbaka summan du lånar. Men friheten att skapa din egen inkomst redan under studietiden kommer vara helt oslagbar, och kommer med största sannolikhet hjälpa dig att staka ut resten av din väg framåt. Kanske din verksamhet är i linje med det du studerar, eller så har du valt en helt annan inriktning – och båda är lika spännande. För vem vet vad det här företaget innebär för din framtid? Kanske är det en tillfällig förälskelse som hjälper till att stötta dig under de här åren av studier, eller så fortsätter din passion att utvecklas och det här blir din framtida inkomst och glädje för själen även fortsättningsvis.

Tänk också på att studier idag inte nödvändigtvis handlar om att plugga på plats på universitetet utan kan likväl handla om att studera hemifrån, något som blivit väldigt populärt. Kanske en sådan situation gör det ännu lättare för dig att ta dig tiden att starta eget, då du redan befinner dig hemma under dagarna. Se till vilka möjligheter du har, vad som fungerar för dig och vad det finns för eventuella hinder. Hur ska du jobba med dem för att komma vidare och kunna göra din vision till verklighet? Försök göra något varje dag som för dig närmare din dröm.