studentmamman.se

I takt med att nya personer beger sig in i studentlivet är det nu också många som vill flytta till ett eget boende. För studenter är det inte helt ovanligt att man väljer en studentlägenhet, ett studentrum eller delad lägenhet, just eftersom det är billigare alternativ. När du flyttar hemifrån finns det en hel del saker att tänka på, inte minst när du är studerande. Nu ska du inte bara få pengarna att räcka, utan du ska också ha koll på allt från hyra till el och försäkringar.

 

En hemförsäkring är något som alla människor bör ha och det gäller naturligtvis även studenter. Med en försäkring kan du känna dig trygg om olyckan skulle vara framme, om det börjar brinna eller om du får dina saker stulna. De hemförsäkringar som finns idag skyddar sak såväl som person. Bor du i en egen studentlägenhet eller studentrum behöver du betala försäkringen själv, medan den som bor i en delad lägenhet kan slå ihop kostnaden med de andra boende. Beroende på vilken typ av försäkring du väljer kan kostnaderna bli höga och därför har vi listat smarta knep som du kan ta till för att få en bra hemförsäkring som inte kostar skjortan.

 

Jämför hemförsäkringar innan du väljer

 

Ett bra sätt att hitta en komplett och trygg hemförsäkring är genom en jämförelse. Att jämföra hemförsäkringar är precis lika viktigt som att jämföra lån och långivare innan du ska ansöka om pengar. Det är helt gratis att jämföra och du kan snabbt se vilket försäkringsbolag som erbjuder dig det bästa priset. Kom bara ihåg att du också bör titta på innehållet i försäkringen, så att du inte får en hemförsäkring som är alldeles för ”tunn”. Läs även recensioner från tidigare kunder och se vilka tilläggsförsäkringar som finns.

Använd Mecenatkortet eller Studentkortet

Med Mecenatkortet eller Studentkortet kan du få billiga och bra erbjudanden när det kommer till hemförsäkring för student i Sverige. Idag finns det väldigt många försäkringsbolag som erbjuder rabatterade priser till studerande, just för att de ska kunna ha råd att vara skyddade. Hur mycket du får i rabatt varierar från bolag till bolag, men en 10-20 % är inte helt ovanligt. Kom ihåg att du måste kunna uppvisa ditt studentkort för att du ska få tillgång till de lägre priserna.

Samla försäkringar för bättre pris

Ska du försäkra mer än bara ditt hem kan det löna sig att använda samma försäkringsbolag till alla försäkringar. Det kan t.ex. handla om att du vill ha en personförsäkring, bilförsäkring eller en försäkring till ditt husdjur. Denna typ av rabatt kallas vanligtvis för samlingsrabatt och gäller även om du inte är studerande i dagsläget.