studentmamman.se

Har du bestämt dig för att börja studera? Känns det lockande att komma tillbaka till skolbänken eller vill du kanske omskola dig till ett annat yrke och karriär? Idag är det vanligt att människor i alla åldrar söker sig till YH-utbildningar, kurser eller liknande för att få en nystart i livet eller för att utveckla sina kunskaper.

Innan du börjar studera behöver du naturligtvis se till att hitta en utbildning som du tycker om och som kommer att gynna dig. Det finns mängder med olika skolor att välja mellan, men också många kurser och program som du behöver se över. Här kan du läsa om några bra tips som hjälper dig på vägen!

  • Utgå alltid från dig själv och strunta i vilka utbildningar som är trendiga eller populära. Fundera på vad du gillade för ämnen i skolan eller vilken hobby du har som verkligen intresserar dig.
  • Fundera på vad din utbildning kan komma att leda till. Vad är det för yrken som du kommer att kunna välja mellan och hur ser det ut framtidsmässigt? Kanske vill du bli specialist på ett specifikt område eller så vill du ha en utbildning som ger dig mer frihet att jobba med olika saker.
  • Hur vill du att programmet ska se ut? Vill du ha ett komplett och fullt program eller vill du hellre läsa fristående kurser? Vill du ha möjlighet att studera hemifrån på distans eller vill du flexa och kunna ha en del lektioner i klassrummet tillsammans med läraren?