studentmamman.se

Det absolut bästa sättet att undvika lån och ha en god ekonomi under dina studier är faktiskt genom att driva eget företag. Det finns många studenter som väljer att försörja sig med eget företag, vilket också gör att de har en inkomst när de är klara med utbildningen.

 

Driva företag – kreativt och roligt

 

Att driva företag är både kreativt och roligt. Det är inte säkert att du både klarar av att studera på heltid och driva ett företag som ger dig mellan 20-30 000 kronor i månaden. Men det är helt möjligt att du kan driva ett företag som ger dig nog mycket pengar att du inte behöver ta något lån. Eller att du väljer att driva företag och studera på halvtid för att undvika lån, men inte vara så stressad. Det är många studenter som fokuserar på att spara pengar, men det är smartare att både spara och tjäna pengar. För att driva företag måste du komma på en bra idé, sedan måste du vara uthållig och kunna arbeta självständigt.

Hyr en kontorsstol

För att lyckas bättre med ditt företag kan du hyra en kontorsstol på ett kontorshotell. På vilket sätt kan det hjälpa dig? Jo, dels kommer du att träffa och nätverka med andra företagare. Det kommer ge dig inspiration, mycket kunskap och även personer att samarbeta med. Eftersom du som student redan ”arbetar hemifrån” så att säga med dina studier, så kommer det också hjälpa dig att ha en egen arbetsplats för ditt företag. Som företagare får du ju också göra avdrag, så det blir inte dyrt att hyra en stol en dag i veckan. Du hittar ditt kontor eller kontorsstol hos Workaround som har kontorshotell för alla smaker och företag över hela Stockholm. Satsa på ett kontorshotell som ligger någorlunda nära ditt universitet så blir det lättare att kombinera studier och företaget.

Utveckla ditt företag

För att utveckla ditt företag behöver du kunskap och människor att samarbeta med. Det i sig är en god anledning att hyra stol på ett coworking place. Genom att utveckla ditt företag kommer du kunna tjäna mer pengar, men också lägga grunden för din framtida karriär innan du ens är färdig med dina studier. Låt oss säga att du utbildar dig inom marknadsföring. Om du då driver ett marknadsföringsföretag kommer du vara än intressantare för de stora aktörerna inom marknadsföring, än om du ”bara” har en examen. Antingen som anställning eller som samarbetspartner. Det är därför det är klokt om du börjar samarbeta med andra företag redan när du håller på att bygga upp ditt företag. Det gäller även om du inte driver ett företag inom din blivande bransch. Är det något som coronapandemin har lärt oss så är det att det är klokt att ha flera ekonomiska ben att stå på.