studentmamman.se

Förra årets studentfirande blev ju en lite speciell historia. Efter många om och men proklamerade Folkhälsomyndigheten till slut i april att årets studentfirande skulle bli småskaligt. Många studenter blev självklart väldigt besvikna – att ta studenten från gymnasiet är trots allt något som bara händer en gång i livet.

 

Nu är det ett nytt år och om några månader är det dags för nästa årskull att ta studenten. Så hur ser prognosen ut inför årets student? Det är svårt att säga. Vad som står klart är att det i alla fall ser bättre ut än vad det gjorde förra året. Processen med att vaccinera människor har precis inletts och i steg 1 är det vårdpersonal följt av äldre som kommer att vaccineras. I maj och juni när studentfirandena går igång kommer läget förhoppningsvis vara såpass bra att Folkhälsomyndigheten kommer att ha infört snällare direktiv. Nu är det ju till exempel förbjudet för fler än åtta personer att samlas i ett sällskap. Ge det några månader till och saker och ting kan vara helt annorlunda. I och med det är det inte helt dumt att redan nu börja förbereda sig för ett studentfirande som i alla fall är lite roligare än vad det blev förra året.

 

Förbered studentfirandet

 

Att förbereda studentfiranden innebär i vanliga fall att det är en rätt lång lista med saker som behöver tas omhand. Även om begränsningarna kanske inte kommer vara lika stora som de var förra året kommer det nog ändå vara något begränsat. Det går till exempel inte att räkna med att ni kommer kunna hålla någon studentmottagning.

Beställ studentplakat

Studenterna kommer förmodligen få springa ut ur skolan under ordnade former, så länge ni som står och väntar håller avstånd till varandra och så vidare. Av den anledningen kan det vara en bra idé att redan nu köpa ett studentplakat.

Studentpresent

Många tycker att det är svårt att ge bort presenter, alltså på så sätt att det är svårt att komma på en bra present. Börja fundera redan nu på vad du skulle kunna tänkas ge bort så landar du säkert i någonting som är både minnesvärt och användbart.

Fixa studentkläder

En annan fördel med att tidigt börja förbereda studentfirandet är att ni sprider ut kostnaderna – de har ju annars en tendens att samla sig i april och maj. Bland de största utgiftsposterna inför ett studentfirande finns ofta inköpet av kläderna. Börja kika på studentmössa och kläder redan nu för att få kostnaderna lite mer jämnt utspridda. Dessutom kan det ju vara en bra idé för studenten att redan nu fundera över vad hen vill ha på sig.