studentmamman.se

Att hitta ro att studera är en förutsättning för att dina studier ska gå bra och för att du ska kunna genomföra dem. För att hitta studiero finns det några saker du kan tänka på och i det här inlägget får du tips på sådana.

Skapa förutsättningar

Om du inte redan har förutsättningarna för att kunna studera i ro så är det viktigt att du skapar dina egna förutsättningar. Alla funkar olika och en del kan arbeta i en miljö där det rör sig mycket folk och med mycket ljud omkring dem. För andra är däremot den bästa studiemiljön ett ställe där man får vara ifred och där det är tyst. Om du föredrar tystnad men behöver studera i en bullrig och stökig miljö kan du överväga att investera i ett par brusreducerande hörlurar. Brusreducerande hörlurar stänger ute alla ljud och du kan fokusera på dina skoluppgifter. Om du är en person som lätt blir distraherad av att telefonen plingar och du helst av allt vill scrolla på Instagram är det bästa du kan göra att lägga ifrån dig din telefon. Är du hemma och studerar kan du lägga telefonen i ett annat rum under den tid du avsatt för att studera och ta fram telefonen när du är färdig med dina uppgifter.

En annan sak du kan göra för att få studiero är att sätta upp ett schema och bestämma när du ska plugga och när du får vara ledig.

Kontor

Många studenter behöver studera i hemmet. För att få ro till att plugga i hemmet är det viktigt att du har din egen plats att studera på. Även om du bara har ett skrivbord i ditt rum du kan använda till att studera på så är det viktigt att du känner att det är en bra studiemiljö. Om du har utrymmet kan du sätta upp ditt eget kontor i hemmet, men det är kanske inte det vanligaste att studenter har extra rum i sitt boende.

Om du behöver komma ifrån hemmet och behöver någonstans att plugga kan du kolla upp ditt närmaste kontorshotell. På ett kontorshotell hyr du ditt eget kontor. Om ni är flera studenter som behöver någonstans att vara under tiden ni studerar kan det vara en bra idé att gå ihop flera stycken och hyra ett kontorshotell tillsammans. En annan fördel med kontorshotell är att det ibland kan bestå av människor som arbetar med olika företag, vilket är en guldgruva för dig som vill knyta nya kontakter. Om du spelar dina kort rätt kanske du till och med kan få ett jobb innan du ens blivit klar med dina studier, eller får ett jobb mellan terminerna.