studentmamman.se

Kurslitteratur kostar väldigt mycket pengar, men hur mycket de än kostar är du skyldig att se till att du har de böcker som behövs för kursen eller utbildningen. Allt fler studenter får svårt att leva upp till detta krav, åtminstone om man ska köpa all litteratur i nyskick från en butik.

Förr hade man inget annat val än att bara stå ut och betala den summan som böckerna kostade, men idag finns det ett helt annat alternativ. Människor har blivit allt mer miljövänliga och satsar mycket på återvinning och återbruk. Det i sin tur betyder alltså att du kommer kunna köpa kurslitteratur begagnat. När en student är klar med en bok från en kurs kommer den bara ligga och skräpa, genom att sälja boken vidare får säljaren pengar och köparen får en bok till ett mycket lägre pris.

De bästa sidorna för begagnad kurslitteratur hittar du på internet. Det finns ett flertal olika forum som sajter som du med fördel kan använda dig av. I de flesta fall krävs det heller ingen inloggning eller medlemskap för att du ska kunna komma i kontakt med säljaren och inhandla böckerna.