studentmamman.se

Har du precis börjat studera? Eller har du studerat ett tag, men inser att studentlivet inte är en ekonomisk hit? Oavsett brukar de flesta ha CSN-bidrag och många har även CSN-lån. Även om du väljer att ta båda, kan det ändå kännas ganska tomt i plånboken. Om det är så det ligger till kan det vara vettigt att se dig om för att få ytterligare en inkomstkälla. Det kan därför vara bra att börja söka jobb.

 

Lediga jobb

Nästan oavsett var du bor finns det oftast jobb. Om du studerar i någon av de större städerna finns det ofta många olika möjligheter. För om du till exempel vill ha ett jobb i Göteborg, så finns det massor med olika möjligheter. Även efter studierna finns det bra möjligheter till jobb. Om du vill jobba med IT finns det jobb, om du vill jobba med ekonomi finns det också goda möjligheter och om du till exempel vill jobba inom försäljning finns det även där bra alternativ.

Det kan också vara en god idé att välja ett jobb som är någorlunda inom ramen av det du studerar, då du redan kan börja utvecklas mer inom det området. När du sedan är klar med dina studier har du både relevant utbildning och lite erfarenhet, vilket ökar dina chanser att få det jobb du vill.

Varför?

En stor orsak till varför du bör söka jobb vet du nog redan om. Precis, ekonomin är inte den absolut bästa under studenttiden. För att slippa känna ekonomisk stress och även kunna spara undan lite om det är vad du vill så är det verkligen ingen dum idé att jobba samtidigt som studierna. De extrapengarna du tjänar där kommer att vara skillnaden.

Förutom pengarna i det är det som sagt även en väldigt bra erfarenhet som du kan ta med dig till efter dina studier. När du söker jobb kommer det som sagt öka dina chanser. Det kommer även att bli lättare för dig att komma in i arbetet som du tar dig an.

Sist men inte minst kan det till och med vara så att om du jobbar tillräckligt mycket kanske du slipper att ta CSN-lån, vilket kommer göra att du får betala tillbaka mycket mindre efter studierna, om ens någonting alls. Slipper du att ta CSN-lån är det bara att börja lägga pengarna på hög som du tjänar efter studierna.