studentmamman.se

 

När du ska börja studera kommer du att vara i behov av mängder med kurslitteratur. Kurslitteratur är inte bara något som ska inhandlas i samband med att utbildningen eller kursen kommer igång, utan du kommer behöva förnya ditt bibliotek med jämna mellanrum. Det är inte ovanligt att man behöver nya böcker för varje kurs som programmet innehåller, men var köper man sin litteratur?

Idag finns det flera sätt för dig att gå tillväga för att få tag på kursböcker som du behöver. I de allra flesta fall kommer skolan dock att informera om vilka butiker som du kan använda dig av. Många studenter använder sig också av internet för att söka på den boktitel som de är i behov av.

Vänd dig till biblioteket

Det många studenter inte är medvetna om innan de faktiskt behöver köpa böcker, är hur mycket de kostar. Kurslitteratur är väldigt dyrt och med en studentekonomi kan det bli svårt att hålla jämna steg, trots att man vet att materialet kommer att behövas. Ett bra alternativ, som dessutom är helt kostnadsfritt, är att vända sig till biblioteket. På biblioteket kan du i många fall hitta många av de böcker du behöver använda.