studentmamman.se

 

Innan man har blivit student kan det vara svårt att förstå hur påfrestande den ekonomiska situationen kommer att bli. Visst har man hört att studenter behöver leva på nudlar och i trånga studentlägenheter, men stämmer detta verkligen överens med verkligheten?

Ja, för de allra flesta studenter gör det faktiskt det. Många väljer att ha ett extrajobb för att kunna dryga ut ekonomin och få en bättre levnadsstandard, men studerar man på heltid kan även detta vara svårt att få ihop. På internet och på nyhetssajter kan man hitta mängder med information om hur man kan gå tillväga för att spara in pengar. Det tipsas om allt från att jämföra försäkringar till att sälja saker som man inte längre använder. Något som det dock inte pratas lika mycket om är möjligheten att handla second hand eller begagnat via nätet. Idag har andrahandsmarknaden blivit otroligt stor och populär. Att handla i andra hand är inte längre associerat med att ha en dålig ekonomi, utan nu handlar det mer om att spara pengar och värna om miljön. Du kan göra detsamma!

Spara pengar på second hand

Om du vet var du ska titta kan du hitta precis vad som helst i en second hand butik eller på en loppmarknad. Idag lämnar människor in allt från kläder till elektronik, inredning och leksaker. Det finns både privata loppmarknader och större second hand butiker som befinner sig i gallerior. Vill du få till de bästa priserna är det dock inte till en galleria du ska vända dig. Visst kan du även här hitta riktigt snygga och fräscha kläder för en billig peng, men priserna ligger oftast lite dyrare, just på grund av butikens placering.

När du handlar second hand kan du med fördel hitta all inredning som du behöver till ditt hem eller studentbostad. Du bör dock vara försiktigt med att köpa soffor eller sängar, eftersom det kan medfölja saker du inte vill ha in. Vägglöss är ett exempel. Dock kan du med fördel köpa byråer, tavlor, ljusstakar och gardiner. Till en second hand eller loppmarknad kan du också vända dig om du behöver fylla på din garderob eller om du vill se till att barnet får nya leksaker.

Hur mycket du kan spara in beror naturligtvis på hur mycket du handlar. Köp bara sånt du verkligen behöver och undvik att gå loss bara för att det är billigt!