studentmamman.se

Att börja plugga är en sak som många drömmer om och som i efterhand är en av det bästa tiderna i mångas liv. Men att flytta till en ny ort för att plugga är både nervöst och spännande. Att flytta är tidskrävande, speciellt om det är långt från hemorten. En flytt kan generera mycket stress, men för att undvika flyttstress kan du anlita flytthjälp för att underlätta allt kring flytten. Du kan få hjälp med allt från nedpackning till uppackning. Du kan också göra allt med flyttpackningen själv och endast ta hjälp med själva flytten av dina saker. Med flytthjälp slipper du bära tunga möbler och kartonger. Det kostar såklart en del, speciellt för en student, men det kan helt klart vara värt varenda krona.

 

Undvik flyttkaos

När du ska packa ner dina tillhörigheter är det en bra idé att vara noggrann och tänka till. Det är bra att verkligen sortera och märka upp lådorna med innehållet. Packa köksgrejer i en låda och badrumssaker i en annan. Det kommer göra uppackningen mycket enklare. Flyttfirman kan sedan hjälpa dig att ställa rätt kartonger i rätt rum. Tänk också på att inte packa för tungt, du ska orka bära dem men samtidigt lyckas göra detta utan att botten går sönder. För att packningen inte ska bli övermäktig kan det vara en god idé att planera din packning i god tid innan och bestämma vad som ska packas när. Att flytta tar nästan alltid mycket längre tid än du tror och därför är det bra att ha detta i åtanke på själva flyttdagen.

Tips när du flyttar hemifrån

Om du ska flytta hemifrån är det hur du än vrider och vänder på det en dyr historia. Ett tips är att önska dig saker som du behöver i födelsedagspresent, studentpresent eller julklapp. Det kan vara allt från olika köksgrejer till lakan och handdukar. När du ska flytta kan det finnas en längtan efter att ha alla saker samtidigt och direkt när du flyttar, men det kan vara bra att bo in dig och köpa saker du behöver efterhand. Vissa saker är det dessutom värt att lägga lite extra pengar på, som en säng. Den kan du använda i många år. När du flyttar för första gången kan det vara lite svårt att tänka på allt. Det finns saker som är lätt att glömma bort som du behöver, där olika städprodukter och diverse köksredskap är några vanliga exempel. Tänk på att din nya bostad ska vara ditt hem i några år, så det kan vara mysigt och trevligt att verkligen göra det till ditt hem. Glöm inte att folkbokföra dig på din nya studieort. Det gör att du kommer få din post rätt, du kan ansöka om bostadsbidrag och det är enklare att skaffa en hemförsäkring.