studentmamman.se

 

Som student kan det vara svårt att få ekonomin att gå ihop, det har du säkerligen redan märkt av. Med hjälp av Studentkortet kan du dock komma undan mycket billigare, oavsett om det är kurslitteratur, inredning eller kläder som du vill köpa.

Studentkortet är utformat för att ge studenter olika erbjudanden och rabatter för att kunna hantera skolgången utan att ekonomin ska bli alldeles för svår. För att du ska få tillgång till kortet krävs det dock att du studerar på en viss omfattning. Kortet delas ut i både fysisk form och via din mobil, så att du enkelt kan skanna det i affärer som tillåter.

Vad kan man köpa med Studentkortet?

Alla butiker och företag som erbjuder en studentrabatt finns samlade på Studentkortet. Här kommer du att kunna hitta butiker som säljer kläder, skor och mode, men du kommer också att hitta ett flertal inredningsbutiker och möbelaffärer. Här finns alla de saker man som student kan komma att behöva. Du kommer t. ex. att kunna hitta rabatter och erbjudanden på försäkringar och elavtal, men även på lån eller kreditkort. Som om detta inte vore nog finns även rabatterade priser på biljetter till kommunaltrafiken eller på kurslitteratur. Kortet är helt enkelt till för att förenkla vardagen för den som studerar och har en lägre inkomst.

Hur fungerar kortet?

Om du vill handla med din studentrabatt behöver du bara se till att uppvisa appen eller studentkortet i butiken. Handlar du på nätet behöver du först se till att logga in på Studentkortet och därefter klicka dig in på den butik som du vill använda dig av. Det är det tveklöst enklaste tillvägagångssättet som majoriteten använder sig av.