studentmamman.se

Är det snart dags att avgöra om du kommer in eller inte på den utbildning du alltid velat gå? Är det dags för högskoleprovet? Pressen och nervositeten som många känner inför högskoleprovet är ofta väldigt hög. Om du tidigare har gjort det vet att du också att stressen kommer under själva provet. Vill du klara av högskoleprovet på absolut bästa sätt? Ja, det är klart du vill. Då finns det några vettiga förberedelser som du kan göra för att öka dina chanser att få riktigt bra poäng på högskoleprovet.

Plugga på matematik

Någonting som många har svårt med på högskoleprovet är matematiken. Det är en mycket god idé att plugga på och repetera matematik från till exempel gymnasiet. Om du repeterar den matematiken och lär dig så många metoder som möjligt att använda för att räkna ut olika uppgifter med kommer det att ge dig mycket goda förutsättningar på själva matematikdelen. Samtidigt som du lär dig de olika metoderna kan det vara bra att testa att använda dem i andra uppgifter samt under tidspress för att verkligen kunna använda dem när tillfället är framme.

Bli medlem i utbildning inför högskoleprovet

Ett annat väldigt bra sätt att ge dig bättre förutsättningar att lyckas är att bli medlem på en utbildningssida med bra struktur för lärande. För att bli så bra som möjligt på högskoleprovet kan du på vissa ställen till och med få hjälp av en personlig coach utöver allt annat bra material. Utöver att du kan plugga på gamla högskoleprov, mängder med övningsuppgifter och videogenomgångar kan du alltså få hjälp av en personlig coach som själv fått 2,0 på provet. Du kan även få hjälp med ett bra studieupplägg, bra support och olika strategier på de olika delarna. Tar du hjälp av en utbildningssida och får denna hjälp kommer du att ha riktigt bra möjligheter att lyckas.

Du kan även se vilka resultat du får på alla de tester du genomför, vilket gör det mycket lättare för dig att se vad du behöver lägga störst fokus på för tillfället. Det går även att se vilket tempo du haft och om du behöver bli snabbare, vilket heller kanske inte är det lättaste att avgöra om du bara pluggar utan någon specifik guide eller utbildningssida. Men om själva utbildningssidan kan erbjuda dessa funktioner kommer det att kunna ge dig väldigt bra förberedelse.

Hitta dina styrkor och svagheter

Eftersom högskoleprovet inte enbart handlar om hur mycket kunskap du besitter kan det vara bra att utveckla andra relevanta egenskaper. Många får prestationsångest, känner stress, är inte tillräckligt snabba att få saker gjorda och vissa kanske har svårt att hålla fokus bland flera människor. Här är det bra om du lär dig vilka styrkor och svagheter du har i sådana sammanhang för att utnyttja styrkorna och förbättra svagheterna. Är du till exempel lite för långsam är det såklart bra om du tränar för att bli snabbare. Vem vet, det kanske är det som avgör i slutändan om du kommer in på din utbildning eller inte.